Uw huis, werkplaats of kantoor verwarmen is allang niet meer simpelweg een kwestie van een verwarmingsketel installeren en radiatoren ophangen. In plaats daarvan zijn er tal van mogelijkheden en combinaties van mogelijkheden denkbaar.

Centrale verwarming

Denk hierbij aan de bij iedereen bekende radiatoren die worden verwarmd door een centrale ketel die vaak op gas werkt.

 

Warmtepomp

Een warmtepomp wordt vaak vergeleken met een omgekeerde koelkast. Simpel gezegd: de warmtepomp onttrekt warmte uit een bron (bijvoorbeeld de buitenlucht  of het grondwater) en gebruikt deze om uw woning te verwarmen. Veel moderne warmtepompen zijn bovendien in staat om zowel te verwarmen als te koelen. Dat betekent dat u met één apparaat ’s winters kunt verwarmen en ‘s zomers kunt koelen. Warmtepompen zijn milieuvriendelijk en energiezuinig, met name in combinatie met zonnepanelen.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp die naast een andere verwarmingsbron wordt gebruikt. De warmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht en zet deze om naar warmte voor uw woning. De cv-ketel springt bij om op extreem koude dagen het huis te verwarmen en bijvoorbeeld bij het opwarmen van het warme water. Ook deze manier van verwarmen kan u helpen uw energiekosten te verlagen.

Infraroodverwarming

Met infraroodverwarming wordt niet de aanwezige lucht in de ruimte verwarmd, maar worden juist de meubels, personen en eventuele huisdieren aangestraald, die deze warmte absorberen. Hierdoor wordt onmiddellijk een behaaglijk binnenklimaat gerealiseerd, gebaseerd op de stralingsprincipes van de zon, maar dan zonder de schadelijke uv-stralen.

Bij infraroodverwarming wordt de warmtestraling opgewekt met elektriciteit. Dat betekent dat deze manier van verwarmen – zeker als u zonnepanelen hebt – een flinke besparing op uw energiekosten kan opleveren. Bovendien is infraroodverwarming ideaal voor mensen met astma of huismijt allergieën. Anders dan bij conventionele installaties waarbij stof, vervuiling en huismijt door de warmteconvectie door de ruimte ‘dwarrelen’, vindt bij infraroodverwarming namelijk geen convectie (warmteoverdracht in de lucht) plaats, waardoor de luchtkwaliteit in de ruimte aanzienlijk beter is.

Advies nodig?

De keuze van het voor u meest geschikte verwarmingssysteem in afhankelijk van een aantal factoren. Poulssen Installaties installeert of vervangt niet alleen vakkundig alle mogelijke verwarmingssystemen, maar bekijkt desgewenst ook graag samen met u de mogelijkheden voor uw specifieke wensen en situatie, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. Bovendien biedt Poulssen (tenzij uitdrukkelijk anders vermeld) op alle producten drie jaar montagegarantie en twee jaar fabrieksgarantie.  

CO-gecertificeerd

Poulssen Installaties is CO-gecertificeerd. Dit is van groot belang, nu het sinds 1 april 2023 verboden is om zonder CO-certificering werkzaamheden uit te voeren aan gasketelinstallaties.

Het doel van de invoering van de zogenaamde Gasketelwet is het voorkomen van risico’s en gevaarlijke situaties (zoals koolmonoxidevergiftiging) door slecht onderhouden ketels. Maakt u gebruik van de diensten van Poulssen Installaties, kunt u er dus op vertrouwen dat uw verwarmingsketel én u in goede handen zijn.